Castell sleutelvergrendelingen

Wij zijn exclusief distribiteur voor Castell sleutelvergrendelingen in de Benelux. Om veilig met apparatuur en machines in o.a. de industrie, energie, transport en machinebouw om te kunnen gaan is een goede sleutelvergrendeling essentieel. Met bijna 100 jaar ervaring is Castell de specialist van geïntegreerde veiligheidssystemen. Voor elk project adviseren wij een passende oplossing.

Bewaak uw veiligheidsprocessen

Sleutelvergrendelingen zorgen ervoor dat processen gevolgd worden zonder dat deze omzeild of ingekort kunnen worden. Deze sleutelvergrendelingen, ook wel interlock systemen worden ingezet om machines en processen mechanisch te beveiligen. De gedachte achter interlock systemen is dat sleutels met een unieke code in een vooraf bepaalde volgorde worden vrijgegeven en vergrendeld. Hierdoor kunnen deuren en luiken veilig ontgrendeld worden en is de veiligheid van medewerkers bij het starten of beëindigen van werkzaamheden gegarandeerd, waar zij zich ook bevinden. Nadat alle sleutels weer teruggeplaatst worden, kan de eerste sleutel gedraaid worden om de machine te herstarten.

Er zijn drie eenvoudige stappen bij het gebruik van sleutelvergrendelingssystemen in een geïntegreerd veiligheidssysteem:

  1. Isoleren: het uit bedrijf nemen van machines.

  2. Sleuteloverdracht: de sleutels worden verdeeld op basis van hoeveel deuren er voor een bepaalde toepassing zijn. Hierbij wordt een wisselbox gebruikt.

  3. Controleren van de toegang: het bepalen van welke personen toegang hebben.

Afsluitervergrendelingen, switchgear, sleutelwisselunits en sleutelschakelaars zijn enkele voorbeelden van sleutelvergrendelingssystemen en worden o.a. bij de volgende toepassingen ingezet:

  • Windmolens

  • Beveiligen van robotcellen

  • Productielijnen

  • Inpakmachines, waaronder palletisers

Website TSA-interlocks

Speciaal voor sleutelvergrendelingen van Castell hebben wij een Nederlandse website gelanceerd. Op deze website vind u alle informatie per product; de toepassingen en de productinformatie met bijbehorende datasheets.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en/of een demonstratie? Neemt u dan contact op.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op