Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 – 33 10 10

Diensten

Geef uw veiligheidsorganisatie vorm met onze diensten

Castell Sleutelvergrendelingen & Salvo

Castell sleutelvergrendelingen 

 

Wij zijn exclusief distributeur voor Castell sleutelvergrendelingen in de Benelux. Om veilig met apparatuur en machines in o.a. de industrie, energie, transport en machinebouw om te kunnen gaan, is een goede sleutelvergrendeling essentieel. Met bijna 100 jaar ervaring is Castell de specialist van geïntegreerde veiligheidssystemen. 

 

Bewaak uw veiligheidsprocessen

Sleutelvergrendelingen zorgen ervoor dat processen gevolgd worden zonder dat deze omzeild of ingekort kunnen worden. Deze sleutelvergrendelingen, ook wel interlock systemen worden ingezet om machines en processen mechanisch te beveiligen. De gedachte achter interlock systemen is dat sleutels met een unieke code in een vooraf bepaalde volgorde worden vrijgegeven en vergrendeld. Hierdoor kunnen deuren en luiken veilig ontgrendeld worden en is de veiligheid van medewerkers bij het starten of beëindigen van werkzaamheden gegarandeerd, waar zij zich ook bevinden. Nadat alle sleutels weer teruggeplaatst worden, kan de eerste sleutel gedraaid worden om de machine te herstarten.

 

Er zijn drie eenvoudige stappen bij het gebruik van sleutelvergrendelingssystemen in een geïntegreerd veiligheidssysteem:

1. Isoleren: het uit bedrijf nemen van machines.

2. Sleuteloverdracht: de sleutels worden verdeeld op basis van hoeveel deuren er voor een bepaalde toepassing zijn. Hierbij wordt een wisselbox gebruikt.

3. Controleren van de toegang: het bepalen van welke personen toegang hebben.

 

Afsluitervergrendelingen, switchgear, sleutelwisselunits en sleutelschakelaars zijn enkele voorbeelden van sleutelvergrendelingssystemen en worden o.a. bij de volgende toepassingen ingezet: • windmolens

• beveiligen van robotcellen

• productielijnen

• inpakmachines, waaronder palletisers

Salvo

Met het Salvo laad- en losplaatsbeveiligingssysteem wordt voorkomen dat een voertuig onbedoeld wegrijdt bij een laad- en losplaats of dock. Tijdens het laden en lossen wordt de oplegger verbonden aan de deur van het losdock.

 

Hoe werkt het Salvo systeem?

Het Salvo systeem bestaat uit de vergrendeling van de oplegger (SGL-koppeling) en de vergrendeling waarmee de deur van het laad- en losdock wordt bestuurd (SCP+). Het systeem functioneert als dubbele beveiliging, waarbij wegrijden zonder sleutel niet mogelijk is. De bestuurder rijdt met zijn voertuig achteruit naar het laad- en losdock, waarna de SGL-koppeling wordt aangesloten op de noodluchtrem van de vrachtwagen. Dit voorkomt dat de luchtremslang opnieuw wordt aangesloten, waardoor de aanhangwagen op de rem blijft staan. Om het systeem te ontkoppelen is een bijbehorende Salvo-sleutel vereist, welke pas vrijgegeven wordt als de SGL-koppeling is aangesloten.

 

Het voordeel van deze wegrijbeveiliging is dat er één Salvo-sleutel per dock beschikbaar is. De deur van het losdock kan dus alleen geopend worden als de aanhangwagen is gekoppeld. Vanwege de veiligheid heeft elk losdock een andere code.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en/of een demonstratie? Neemt u dan contact op met Perry de Bruijn via 06- 46 70 88 68 of p.debruijn@tsa-bv.nl