Castell sleutel vergrendelingen

Castell sleutel­vergrendelingen

TSA Safety Services is exclusief Benelux distributeur voor Castell sleutelvergrendelingen. Deze trapped key interlocking systemen worden modulair geplaatst als veiligheidsprocedure. Toepassingen zijn te vinden in hernieuwbare energie, machinebouw, en industrie.

Castell Informatie

Neem contact op

Wat is trapped key interlocking?

Sleutelvergrendelingen zorgen ervoor dat processen gevolgd worden zonder dat deze omzeild of ingekort kunnen worden. Deze "interlocks" worden ingezet om machines en processen mechanisch te beveiligen. Castell is al 100+ jaar een belangrijke speler op deze markt.

De werking achter interlock systemen is dat sleutels met een unieke code in een vaste volgorde worden vrijgegeven en vergrendeld. Hierdoor kunnen deuren of processen veilig ontgrendeld worden, terwijl de veiligheid van medewerkers is gegarandeerd. Pas nadat alle sleutels weer correct teruggeplaatst zijn, wordt het proces of de deur weer ontgrendeld.

Voorbeeld van de online productcatalogus

Online productcatalogus

Speciaal voor sleutelvergrendelingen van Castell Safety International hebben wij een Nederlandstalige website gelanceerd onder de naam TSA Interlocks. Hier vindt u alle informatie per productgroep. Ook staan hier de toepassingen en de productinformatie met bijbehorende datasheets.

Een stappenplan van Salvo om te voorkomen dat een voertuig perongeluk wegrijdt tijdens het laden of lossen aan een laad- en losdock

Salvo wegrijbeveiliging

Ongelukken tijdens laden en lossen komen nog te vaak voor. Terwijl ze eenvoudig te voorkomen zijn. Het Salvo systeem zorgt voor een veilige werkomgeving bij distributiecentra of warehousing. Salvo kan op elk laad- en losdock worden gemonteerd. Hoe het werkt? Bekijk het hier!

Interlocking in 3 stappen

Interlocking in 3 stappen

Er zijn drie eenvoudige stappen bij het gebruik van sleutelvergrendelingssystemen in een geïntegreerd veiligheidssysteem:

  1. Isoleren: het uit bedrijf nemen van machines.

  2. Sleuteloverdracht: de sleutels worden verdeeld op basis van hoeveel deuren er voor een bepaalde toepassing zijn. Hierbij wordt een wisselbox gebruikt.

  3. Controleren van de toegang: het bepalen van welke personen toegang hebben.

Voorbeeld van een sleutelschakelaar

Toepassing in vele sectoren

Afsluitervergrendelingen, switchgear, sleutelwisselunits en sleutelschakelaars zijn enkele voorbeelden van sleutelvergrendelingssystemen. Ze worden onder meer bij de volgende toepassingen ingezet:

  • Windmolens

  • Beveiligen van robotcellen

  • Productielijnen

  • Inpakmachines, waaronder palletisers

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Laat het ons weten, we laten u graag meer zien!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op