Castell sleutel­vergrendelingen

TSA Safety Services is exclusief Benelux distributeur voor Castell sleutelvergrendelingen. Deze trapped key interlocking systemen worden modulair geplaatst als veiligheidsprocedure. Toepassingen zijn te vinden in hernieuwbare energie, machinebouw, en industrie.

Niet te omzeilen veiligheidsprocessen

Sleutelvergrendelingen zorgen ervoor dat processen gevolgd worden zonder dat deze omzeild of ingekort kunnen worden. Deze "interlocks" worden ingezet om machines en processen mechanisch te beveiligen.

De werking achter interlock systemen is dat sleutels met een unieke code in een vaste volgorde worden vrijgegeven en vergrendeld. Hierdoor kunnen deuren of processen veilig ontgrendeld worden, terwijl de veiligheid van medewerkers is gegarandeerd. Pas nadat alle sleutels weer correct teruggeplaatst zijn, wordt het proces of deur weer ontgrendeld.

Website TSA-interlocks

Speciaal voor sleutelvergrendelingen van Castell Safety International hebben wij een Nederlandse website gelanceerd. Hier vindt u alle informatie per productgroep. Ook staan hier de toepassingen en de productinformatie met bijbehorende datasheets.

Veiligheid in drie stappen

Er zijn drie eenvoudige stappen bij het gebruik van sleutelvergrendelingssystemen in een geïntegreerd veiligheidssysteem:

  1. Isoleren: het uit bedrijf nemen van machines.

  2. Sleuteloverdracht: de sleutels worden verdeeld op basis van hoeveel deuren er voor een bepaalde toepassing zijn. Hierbij wordt een wisselbox gebruikt.

  3. Controleren van de toegang: het bepalen van welke personen toegang hebben.

Castell Interlocks toepassingen

Afsluitervergrendelingen, switchgear, sleutelwisselunits en sleutelschakelaars zijn enkele voorbeelden van sleutelvergrendelingssystemen en worden o.a. bij de volgende toepassingen ingezet:

  • Windmolens

  • Beveiligen van robotcellen

  • Productielijnen

  • Inpakmachines, waaronder palletisers

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf?
Laat het ons weten, we laten u graag meer zien!

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht