Salvo laad- en losplaats beveilingssysteem

Salvo

Met het Salvo laad- en losplaats beveiligingssysteem wordt voorkomen dat een voertuig onbedoeld wegrijdt bij een laad- en losplaats of dock. Eenvoudig te implementeren en te bedienen. Tijdens het laden en lossen wordt de oplegger verbonden aan de deur van het losdock.

Salvo Brochure

Neem contact op

Hoe werkt het Salvo systeem?

Het Salvo systeem bestaat uit de vergrendeling van de oplegger (met de SGL-koppeling) en de vergrendeling van de deur van het laad- en losdock (SCP+ controlepaneel). Het systeem functioneert als dubbele beveiliging, waarbij wegrijden zonder sleutel niet mogelijk is.

Hoe werkt het. De bestuurder rijdt met zijn voertuig achteruit naar het laad- en losdock. Dan wordt de SGL-koppeling (rode hendel) aangesloten op de noodluchtrem van de vrachtwagen. Deze kan nu geen kant meer op. Pas als de vrachtauto correct vergrendeld is, komt de gecodeerde Salvo-sleutel vrij. Met deze sleutel wordt vervolgens de bediening van de roldeur van het dock ontgrendeld (SCP+ kastje naast de roldeur).

Iedereen begrijpt dit. De procedure kan maar op 1 manier, en hoeft niet eindeloos uitgelegd worden. Je kunt het ook niet fout doen, of omzeilen. Vast is vast en los is los.

Op elk dock past slechts 1 Salvo-sleutel. Alleen die deur van dat specifieke losdock kan geopend worden met de sleutel. Openen kan pas als alles veilig is voor de werknemers.

Salvo-controlepaneel (SCP+)

Het Salvo-controlepaneel (SCP+) vormt de hoofdinterface tussen de Salvo-koppeling en de bijbehorende bediening van de dock deur. De SCP+ bestaat uit een muurpaneel met een gebruiksvriendelijke vergrendelingsschakelaar, waarmee het losdock kan worden bestuurd. Het systeem heeft ook een panelindicator, waarmee de status en bediening getoond worden. Zo lang de dock deur geopend is, is de Salvo-sleutel (en daarmee het voertuig) vergrendeld.

Salvo Dockmonitor

Het systeem kan ook uitgebreid worden met Salvo Dockmonitor, of Salvo InSite. Hiermee wordt via een real-time verbinding toezicht gehouden op de laad- en losdocks. De DockMonitor geeft real-time inzicht in gegevens over de docks en biedt ook uitgebreide informatie over o.a. het gebruik, laadduur en inactiviteit.

Meer informatie Technische handleiding
Voorbeeld hoe het systeem werkt. Het Salvo systeem zorgt ervoor dat het laden en lossen veilig gaat.

Meer weten?

Salvo past op ieder laaddock. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of een demonstratie op uw locatie? We horen graag van u!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op