Daniella verteld hoe ze het werken bij TSA Safety Services vindt

Daniella - Brandwacht bij TSA Safety Services

– Daniella

Ik heb eerst een jaar als brandwacht gewerkt bij een bejaardentehuis, hier werkte ik in de nachten om de veiligheid te waarborgen, omdat die daar niet op orde was. Uiteindelijk eindigde mijn werk daar. Maar, door deze ervaring raakte ik geïnteresseerd in het concept van brandwacht zijn.
Evaringen

Min naam is Daniella en ik ben Brandwacht / Heetwerkwacht bij TSA Safety Services.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij TSA Safety Services te werken?

Ik ben bij TSA terechtgekomen via het UWV, omdat ik op zoek moest naar ander werk vanwege mijn ziekte; ik heb namelijk reuma gekregen. Er zijn niet veel banen waar je je handen niet voor nodig hebt. TSA had dit wel, ik heb eerst bij TSA een gesprek gehad en daarna een maand proef gedraaid. Gedurende deze proeftijd ontdekte ik dat ik het werk leuk vond, en TSA zag in mij een geschikte persoon voor deze functie.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Dat verschilt wel heel erg, meestal wordt je ingedeeld bij een ploeg die werkzaamheden uitvoert met risico. Hierbij is het jouw verantwoordelijkheid ervoor te zorgen dat zowel het team als de omgeving veilig werken, en dat de veiligheid voor iedereen gewaarborgd blijft. Deze werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de industrie, petrochemie, of bij opslagbedrijven waar diverse chemische stoffen worden opgeslagen, alsook bij kerncentrales en olieraffinaderijen.

Wat maakt het werk leuk?

Het is gewoon leuk werk, je moet ervoor zorgen dat je niet verveeld raakt en altijd waakzaam en oplettend bent. Vaak vragen mensen mij of het saai is, maar ik probeer altijd bezig te zijn met het waarborgen van de veiligheid. Hierdoor blijft het werk leuk voor mij!

TSA kijkt niet naar leeftijd, dat vind ik heel prettig
DANIELLA

Hoe zou je de teamdynamiek in TSA omschrijven?

Voornamelijk bij de stop kom je je collega’s tegen en is de coördinator ook aanwezig. Gemiddeld genomen is er in het team sprake van een sterke collegialiteit. Met sommigen heb je wellicht een hechtere band dan met anderen, maar dat is gebruikelijk. Maar over het algemeen ervaar ik de collegialiteit als zeer prettig.

Heb je nog verdere plannen voor de toekomst bij TSA?

Ik wil nog onderzoeken of ik binnen TSA kan doorgroeien. Ik ben nog niet zo lang in dienst, pas sinds maart vorig jaar. Op dit moment ben ik tevreden met waar ik sta; mijn doel is ervaring opdoen en zien in hoeverre ik verder kan groeien.

Waarom komen werken bij TSA?

TSA is een open bedrijf met korte lijntjes. Persoonlijk waardeer ik het zeer dat je met elke vraag bij iedereen terecht kunt en dat de betreffende persoon ervoor zorgt dat de vraag bij iemand komt die mij ermee kan helpen. Verder vind ik het heel prettig dat TSA niet naar leeftijd kijkt. Het is vaak moeilijk voor iemand boven de 50 om werk te vinden, dus dat aspect vind ik ook zeker het vermelden waard.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op