Even voorstellen: Cynthia Herings

2 augustus 2021

Collega Cynthia Herings is 26 jaar en werkzaam als heetwerkwacht. Ze heeft op verschillende plekken gewoond maar is nu woonachtig in Beek. Cynthia is half Indonesisch, half Nederlands en opgegroeid in Nederland. Indonesië zou ze zeker graag een keer bezoeken om meer te leren over het land en de cultuur. Ze is enthousiast, houdt van uitdaging, afwisseling en heeft zeker de ambitie om door te groeien binnen het bedrijf.

Hoe ben je bij TSA Safety Services terecht gekomen?

Voordat ik bij TSA in dienst kwam heb ik in diverse drogisterijen gewerkt. Daarna heb ik gewerkt in de horeca, voornamelijk in de bediening. Het werk vond ik erg leuk, je hebt veel interactie met mensen en bent in beweging. Door de huidige tijd (corona) kwam ik zonder werk te zitten. Een vriendin van mij opperde toen het idee of heetwerkwacht niets voor mij was. Met dit beroep was ik niet bekend. Natuurlijk heb ik eerst uitgezocht wat het werk precies inhield, daarna besloot ik om te solliciteren bij het uitzendbureau. Mijn papieren heb ik behaald en via het uitzendbureau ben ik in november 2020 voor TSA gaan werken. Sinds 2 maanden ben ik in vaste dienst bij TSA.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Dat ligt natuurlijk aan de dienst die je draait. Het kan een reguliere dienst zijn, maar ook een dienst tijdens een stop. Qua werktijden kan het wel eens verschillen, meestal draai ik dagdiensten en hier heb ik ook de voorkeur voor. Bij dagdiensten begin ik in de ochtend rond 07.45 en eindigt de werkdag rond 16.30 uur. Als heetwerkwacht ben ik verantwoordelijk voor de veiligheid van medewerkers en dat ze veilig werken. Ik controleer o.a. of de vergunning in orde is, voordat de werkzaamheden starten. Daarnaast controleer ik of de medewerkers de juiste PPB’M hebben om mee te werken. Als ik bij een besloten ruimte sta meet ik vooraf of alle waarden (gas, zuurstof e.a.) in orde zijn voordat ik de ruimte vrij geef. Bij werkzaamheden in de besloten ruimte houdt ik contact via een portofoon, zo hou ik in de gaten of alles goed gaat en er geen calamiteiten optreden. De besloten ruimte betreed ik zelf niet. Zodra de besloten ruimte verlaten wordt zet ik dit af. Bij het opnieuw betreden, meet ik alles opnieuw voordat ik de ruimte opnieuw vrij geef.

Het werkpak dat TSA medewerkers aan hebben

Wat vind je belangrijk aan je werk?

Communicatie is de key voor veiligheid. Je moet de veiligheid van medewerkers in de gaten houden en dat kan niet zonder de juiste communicatie. Verder is het ook belangrijk dat iedereen de taken juist uitvoert en hier ook duidelijkheid in is. Je moet constant alert zijn, op de hoogte zijn van eventuele noodplannen en nooduitgangen, maar ook waar je, je op dat moment op het terrein bevind.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Dat is een lastige, bijna alles aan dit werk vind ik leuk. Wat ik één van de leukere dingen vind aan dit werk, is het klimmen. Onlangs mocht ik met iemand mee klimmen door een schoorsteen, deze was 160 meter hoog, dit heeft dan ook 4 uur geduurd. De bliksemafleiders moesten gecontroleerd worden. Tijdens het klimmen stonden we in nauw contact met collega’s en lieten we regelmatig weten hoe hoog we waren. Van te voren spreek je goed af hoe je contact onderhoud en spreek je hoogtes af waarbij je standaard doorgeeft hoe het gaat. Verder sta ik graag in contact met mensen en ben ik graag in beweging. Dit is een gecombineerde baan waar ik eigenlijk op allerlei vlakken bezig ben en dat maakt het voor mij een hele leuke baan.

Wat vind je minder leuk aan je werk?

Dat is het schrijven van een rapportage. Ik geef liever een compliment waarbij ik kan melden dat alles goed is gegaan i.p.v. dat ik aan moet geven dat iemand zich niet geheel aan de werkzaamheden heeft gehouden.

Wat vind je lastig aan je werk?

Je moet altijd alert zijn en kan geen mindere dagen hebben. Het is een verantwoordelijke baan en je houdt meerdere dingen tegelijk in de gaten. Ik denk dat veel mensen dit onderschatten.

Hoe zie je, je eigen toekomst bij TSA Safety Services, wil je nog doorgroeien?

Ja zeker! Ik zou heel graag doorgroeien binnen het bedrijf. Graag zou ik doorgroeien naar de functie van Coördinator. Wel is het zo dat ik hier geen haast mee heb, ik leer graag alles goed en doe graag ervaring op zodat ik op de juiste manier doorgroei.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op