Collega Karin Boer verteld hoe ze het werken bij TSA vindt

Even voorstellen: Karin Boer

1 april 2021

Collega Karin Boer is 52 jaar, woont in Eindhoven en heeft een dochter, zoon en een ‘extra dochter’. 8 jaar geleden kwam ze in een moeilijke periode terecht, maar heeft sindsdien keihard gewerkt om te komen waar ze nu is. Ze staat met veel enthousiasme en positiviteit in het leven, doet graag aan wielrennen en haar drive is voornamelijk leren.

Ze zit weinig stil en gaat graag nieuwe uitdagingen aan, zowel in werk als privé. Ze is sinds oktober 2018 werkzaam bij TSA Safety Services, waar ze in de functie van heetwerkwacht is begonnen. Onlangs is ze doorgegroeid naar de functie van Operationeel Veiligheidskundige.

Wat is je achtergrond?

Voordat ik zelf in de veiligheidswereld terecht kwam heb ik in verschillende functies en branches gewerkt, maar uiteindelijk is het allemaal met elkaar verweven en komt dit regelmatig terug in mijn leven. Ik ben opgeleid om grotere zaken te leiden als manager in de schoonheidsbranche en daarnaast heb ik ook mijn boekhouddiploma gehaald. Ik heb jarenlange ervaring in de schoonheidsverzorging, hier heb ik mensen professioneel opgemaakt maar ook heb ik mij destijds gespecialiseerd als; voetreflex-zone therapeute. Daarnaast werkte ik in ziekenhuizen als house pedicure en bij verzorgingstehuizen in en om Eindhoven.

Toch is de veiligheidsbranche mij niet vreemd, vroeger was mijn vader werkzaam als bouwkundig opzichter. In de jaren 80 ging ik met hem mee langs boeren voor verbouwingen aan hun boerderijen. Dit betrof o.a. verbouwingen aan varkenstallen en beerputten, waarbij vrijkomende gassen natuurlijk een rol speelde maar ook bouwkundig er grote wijzigingen doorgevoerd moesten worden. Daarnaast speelde brandveiligheid natuurlijk ook een grote rol. Onbewust heb ik daar veel kennis op gedaan en daar heb ik ook nog profijt van.

Hoe ben je beland bij TSA Safety Services?

2,5 jaar geleden zag ik een vacature van TSA voor brandwacht bij een uitzendbureau in Roermond. Op dat moment had ik geen werk en besloot ik te solliciteren. Mijn interesse heeft altijd wel bij veiligheid gelegen, ondanks dat ik daarvoor in hele andere branches werkzaam was. Natuurlijk heb ik de interesse voor veiligheid ook mee gekregen van huis uit.

Ondertussen ben je operationeel veiligheidskundige, hoe is dit zo tot stand gekomen?

Na het sollicitatiegesprek ben ik direct bij TSA in dienst gegaan. Ik kon beginnen als brandwacht. Door de tijd heen heb ik mijn certificaat kleine blusmiddelen, EX-OX-TOX en VCA-Vol gehaald. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen en leer graag door, juli 2020 heb ik mijn OVK behaald. Ik ben heel blij dat ik voor deze opleiding ben gegaan en dit gehaald heb. Ik vind dit echt een super toffe baan. In deze functie heb je de verbinding met de werkvloer en het management.

Op welke locaties ben je allemaal werkzaam?

Ik ben op diverse locaties en in verschillende functies werkzaam. De functies wisselen elkaar af, soms ben ik heetwerkwacht, mangatwacht, verkeersregelaar en soms operationeel Veiligheidskundige, dit is maar net wat er op dat moment het nodig is.

Wat vind je van TSA als werkgever?

Ik ben blij dat ik werk voor TSA Safety Services. Zeker op het gebied van doorgroeimogelijkheden en het meedenken met de persoon zelf. Alle doorgroeimogelijkheden zijn mij aangeboden vanuit TSA, natuurlijk heb ik deze kansen wel zelf aangepakt, maar dit behoort wel tot de mogelijkheden. Verder ben je bij TSA onderdeel van het bedrijf maar je bent ook onderdeel van een netwerk van bedrijven. Deze drukke en afwisselende wereld past goed bij mij.

Wat vind je het leukste en wat het lastigste aan je werk?

De afwisseling die ik tussen de verschillende functies en locaties heb. Dit vind ik zowel het leukste maar ook gelijk het lastigste. Er kan veel verandering zijn op het laatste moment, dit kan soms wat druk opleveren. Daarnaast gaat ieder bedrijf weer anders om met veiligheid en je merkt dat sommige bedrijven hier nog groeiende in zijn, terwijl andere juist hele strikte protocollen hebben.

Hoe zie je, je toekomst bij TSA Safety Services, wil je nog doorgroeien?

De diversiteit bevalt me erg goed en werkzaam zijn in de functie operationeel veiligheidskundige zou ik graag het grootste deel van de tijd doen. Doorgroeien, ja zeker! Ik heb een hoop ambities, maar voor nu ga ik nog bedenken in welke volgorde ik dat wil doen.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op