Robert van Hemert verteld hoe hij het werken bij TSA vindt

Even voorstellen: Robert van Hemert

7 juni 2021

Even voorstellen: collega Robert van Hemert woont in Ouddorp en is 60 jaar. Robert woont samen met zijn vriendin, heeft twee kinderen en vier kleinkinderen en is een echt gezelligheidsdier. Vroeger is hij kok geweest. Hij vindt het nog steeds leuk om te koken voor andere mensen en nodigt graag mensen uit voor een etentje. ‘Iedereen kan komen eten op één voorwaarde, geen telefoons tijdens het eten’. Natuurlijk mag je kijken naar een berichtje van thuis of van het werk, maar hij wil niet continue telefoons aan tafel. Je bent met elkaar om te genieten van elkaars gezelschap.

Een andere hobby van Robert is sportmasseur en houdt zich vooral bezig met blessurepreventie. Zijn diploma’s hiervoor heeft hij behaald. Ook heeft hij hierin lesgegeven. Dit doet hij soms nog steeds, puur voor z'n plezier.

Wat is je achtergrond?

Ik heb mijn LTS diploma gehaald en daarna ben ik al begonnen met werken in de glazenwasserij.  Hier heb ik diverse diploma’s behaald van glazenwasser tot en met hogedrukreinigingsspecialist en industrie reiniging. Ik heb dat werk 20 jaar gedaan, altijd op de werkvloer en nooit op kantoor. Uiteindelijk was ik meewerkend voorman. Na deze periode heb ik mijn huis verkocht en met het beetje winst dat ik eruit heb gehaald ben ik een opleiding gaan doen tot instellings-kok (grote gaarkeuken). Ik werkte altijd al als vrijwilliger in de zorg, maar met mijn behaalde diploma kwam ik in vaste dienst bij een stichting. Bij deze stichting heb ik mijn diploma behaald voor leermeester en ben ik culinair gaan koken. Daarnaast heb ik hierin lesgegeven. Ik heb mij toen ingezet voor mensen met beperkingen en voor hun terugkeer in de maatschappij. Denk hierbij aan mensen met een burn-out of die worden omgeschoold. Hier heb ik hun o.a. geleerd om zelfstandig en gezond te koken met een klein budget. Helaas ben ik uiteindelijk wegbezuinigd. In de huidige situatie (corona) is vrijwilligers werk erg moeilijk, dit staat al bijna twee jaar stil voor mij. Ik mis dit enorm en hopelijk komt dat snel weer. Het is heel dankbaar werk en ik zou dat graag weer oppakken naast mijn huidige werk.  

Hoe ben je bij TSA terecht gekomen?

Nadat ik weg was bezuinigd bij de stichting heb ik een maandje vrij genomen om bij te komen. Uiteindelijk ben ik drie maanden werkloos geweest. Bij het UWV heb ik aangegeven dat ik ook open stond voor een omscholing. Het UWV gaf aan dat er een mogelijkheid was voor omscholing tot brandwacht.

Hoe ziet je loopbaan carrière bij TSA er tot nu toe uit?

Vanaf oktober 2017 ben ik in dienst bij TSA en ben begonnen als brandwacht/ mangatwacht. Verder ben ik ook werkzaam geweest als areawacht op diverse locaties. In het begin vond ik het lastig werk, dit komt omdat ik een doener ben. Mijn streven was wel om coördinator te worden. Dan heb je meer verantwoordelijkheid en meer te regelen. Dit heb ik aangegeven bij TSA. TSA heeft mij toen de mogelijkheid gegeven om mijn OVK-diploma te halen en vier maanden geleden ben ik hiervoor geslaagd. Ik heb een paar maanden gewerkt als coördinator, maar dat werk hield op. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de uitgifte en inname van goederen. Dit werk is op oproepbasis. Ik volg een interne cursus en hier leer ik meer over het reinigen, schoonmaken en de controle op gaspakken. Mijn huidige werkplek bevalt me goed en ik heb leuke collega’s.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Ik ben iemand die graag ruim op tijd is, een half uur van te voren. Dan kan ik op m'n gemak een bakje koffie doen, je pakt je spullen en kletst wat met collega’s. Dan bespreek je wat je te wachten staat voor die dag en wat je werkzaamheden zijn. Je spreekt met de mensen die jou ingehuurd hebben en daar bespreek je ook mee wat hun werktijden zijn. Er zijn natuurlijk officiële pauzetijden maar het kan zijn dat dit iets anders loopt en dat plan je in. Verder is het mijn verantwoordelijkheid dat mensen veilig thuis komen. Het verloop van de dag hangt natuurlijk ook af van de werkplaats en in welke functie je op dat moment werkzaam bent.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De mensen, ik ben gevoelig voor sfeer. Ik heb twee favoriete locaties, de sfeer is daar goed, leuke collega’s en er is onderlinge binding. Ik voel me daar op mijn plek.

Wat vind je het minder leuk aan je werk?

Ik vind het prettig om een vaste werkplek te hebben. Dit is natuurlijk wat lastiger in deze branche. Zodra er geen werk meer is op de locatie waar je zit, ga je naar een andere locatie. Maar daarbij moet ik wel zeggen dat een week ergens anders op een locatie werken voor mij ook prima is. Daarnaast speelt het weer ook een factor. Je staat natuurlijk met ieder weertype buiten. Dit maakt het soms minder prettig.

Hoe zie je, je eigen toekomst bij TSA Safety Services, wil je nog doorgroeien?

Ik wil voornamelijk werkzaam zijn als coördinator, dat vind ik toch wel het leukste om te doen. Mijn streven is om door te groeien naar site coördinator, dat lijkt me heel erg leuk en een mooie uitdaging. 

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op