Allison van den Berg verteld hoe ze het werken bij TSA vindt

Senior Heetwerkwacht Allison van den Berg

8 februari 2021

Collega Allison van den Berg is 36 jaar, woont in Rijswijk en heeft een dochtertje van 6 jaar. In de functie brand/heetwerkwacht is ze al 9 jaar werkzaam. Sinds Juli 2020 is ze werkzaam bij Scheepswerf Slob als Senior Heetwerkwacht. Dit deed ze eerst via een andere werkgever en sinds september 2020 is ze weer werkzaam bij TSA Safety Services. Tijd om haar wat beter te leren kennen.

Hoe ben je bij TSA Safety Services beland?

Voordat ik in de wereld van brandveiligheid terecht kwam, heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch werkster gevolgd en daarna ben ik 4 jaar werkzaam geweest bij een kinderopvang. Na deze periode ben ik aan de slag gegaan bij de politie. Hier heb ik 2 jaar met veel plezier gewerkt. Doordat het werk ophield, heb ik toen een tussenstap gemaakt en 11 maanden gewerkt in een slachterij. Op dat moment koos ik voor een inkomen. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een uitzendbureau die brandwachten nodig had en zodoende ben ik terecht gekomen in de wereld van veiligheid. Via het uitzendbureau heb ik op diverse locaties en voor verschillende werkgevers gewerkt als brandwacht. Voordat ik bij Scheepswerf Slob terecht kwam zat ik voornamelijk in de omgeving van Amsterdam.

Wat doet Scheepswerf Slob?

Scheepswerf Slob is gespecialiseerd in het maken van casco’s op maat voor grote luxueuze jachten en is gevestigd in Papendrecht.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?

Op dit moment hebben we twee ploegen vanwege Corona. Ik begin om 06.30 en werk tot 15.45. Zodra ik aankom doe ik gelijk een rondje, ook om even gedag te zeggen. Daarna pak ik de tablet en doe ik de legionella ronde. Hierna voer ik de werkplekinspecties uit per hal en eventueel vul ik incident formulieren in. Ook voer ik een gasmeetronde uit. Naast mijn huidige taken controleer ik ook of mensen zich houden aan de regels omtrent Corona.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Natuurlijk veilig werken. We werken met veel verschillende mensen en materialen. Ik werk hier met veel plezier, iedere dag is anders ook al zit er routine in. Op dit moment is het iets rustiger, maar als er meerdere jachten liggen is het aardig doorwerken. Nu heb ik er ook wat taken bij, wat ik heel erg fijn vind.

Wat vind je het leukste aan je werk?

De omgang met verschillende mensen. Daarnaast vind ik het leuk om mensen iets te leren, bijvoorbeeld hoe ze het beste veilig kunnen werken en waarom dat op die manier het beste is.  

Wat vind je lastig aan je werk?

Soms als je langer op één werkplek zit, leer je mensen beter kennen en omdat ik sociaal ben aangelegd vind ik het soms lastiger om mensen dan nog op dezelfde manier aan te spreken. Gelukkig ben ik niet op m'n mondje gevallen en ben ik niet iemand die op de achtergrond staat.

Hoe zie je, je eigen toekomst bij TSA Safety Services, wil je nog doorgroeien?

Ik vind mijn functie erg leuk maar ik zou graag doorgroeien en doorleren voor Operationeel Veiligheidskundige (OVK). Ik heb nu meer werkervaring in mijn huidige functie en af en toe wat taken die buiten mijn functie vallen. Ik ben klaar voor de volgende stap.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op