S2N Fire & Rescue heeft in samenwerking met TSA Safety Services het team: 'Blijf Positief' van BP gesponsord gedurende de Roparun

TSA steunt het Roparun team: 'Blijf Positief'

17 juli 2022

S2N Fire & Rescue heeft in samenwerking met TSA Safety Services het team: 'Blijf Positief' van BP gesponsord gedurende de Roparun met een bedrag van 500 euro. Dit team is, zoals zij het zelf verwoorden, een groep enthousiaste lopers die zich graag inzetten voor het goede doel! De Roparun heeft plaatsgevonden van 27 tot en met 29 mei.

Wat is de Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam waarbij mensen in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op deze manier geld in te zamelen voor de mensen die de ziekte kanker bij zich dragen. Dit avontuur wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Het goede doel van de Roparun

Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement Roparun, wordt door het bestuur van Stichting Roparun toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun.

Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om er voor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op