Even voorstellen: Jan Scheele

1 februari 2022

Collega Jan Scheele is 65 jaar, woont in Heinkenszand en is een echte Zeeuw. Jan is bijna 6 jaar bij TSA in dienst en is sinds maart 2020 verantwoordelijk voor recruitment en projecten. Tijd om hem eens te vragen iets over zichzelf en zijn werk te vertellen.

Hoe ben je bij TSA Safety Services terecht gekomen?

Voordat ik bij TSA begon, werkte ik via een uitzendbureau voor TSA op de locatie Chemelot in Limburg. Blijkbaar viel ik op doordat ik het voortouw nam in de communicatie met het uitzendbureau en de operationeel manager van TSA. Het gevolg was dat ik door Jan Looij, directeur van TSA, werd benaderd en hij me vroeg of ik bij TSA wilde komen werken. Ik ben aan de slag gegaan als heetwerkwacht en stop coördinator.

En nu ben je verantwoordelijk voor recruitment en projecten, wat houdt dit in?

Ik hou me onder andere bezig met de werving en selectie van brandwachten, heetwerkwachten en buitenwachten. Dit zijn voornamelijk ZZP’ers en voor vast dienstverband, maar we werven ook via uitzendbureaus. Daarnaast monitor ik personeel op projecten. Mijn taak is om het personeelsbestand te laten groeien. 

Hoe verloopt dit proces?

Bij de werving en selectie maken we eerst een selectie op basis van de benodigde certificeringen. Dit zijn onder andere VCA (vol), buitenwacht, kleine blusmiddelen & water- en schuimvoerende armaturen en gasmeting (Ex-Ox-Tox). Dit controleren we onder andere via de VCA databank. Als dit allemaal in orde is ga ik bij de planning na of we de sollicitant al in ons bestand hebben of hebben gehad en of we al wat over hem of haar weten. Hierna volgt er een eerste gesprek. Uiteindelijk vindt er een speedmeet plaats met meerdere kandidaten, corona proef natuurlijk. De speedmeet organiseer ik samen met een collega, meestal een operationeel manager. Daarbij observeert hij en geef ik een presentatie over TSA waarbij ik vertel wie we zijn, wat we doen en natuurlijk wat er van de medewerker verwacht wordt tijdens het werk en de projecten. Hierna volgt er een evaluatie samen met mijn collega. 

Wat vind je belangrijk in je werk?

Veiligheid en duidelijkheid. We maken heel erg duidelijk wat er van iedereen verwacht wordt en wat wel en niet kan. We doen geen concessies aan veiligheid. Een kleine fout kan grote gevolgen hebben.

Wat vind je het leukste aan je baan?

Het contact met zoveel verschillende mensen en het begeleiden en coachen. Ik vind het belangrijk dat iedereen zich onderdeel voelt van het team, we doen dit met z'n allen. Ook ga ik langs op diverse locaties en draai ik soms zelf mee. 

Waar komt je passie voor veiligheid vandaan?

Dit is iets wat ik altijd al heb gehad. Waarschijnlijk is dit wel versterkt doordat ik vroeger een keer met een hamer op mijn vinger sloeg. In mijn vrije tijd kijk ik ook graag naar documentaires over veiligheid op bijvoorbeeld Discovery Channel. 

Hoe zie je je eigen toekomst bij TSA, wil je nog doorgroeien?

Ik ben volledig tevreden in mijn functie en ik mis niks. Daarnaast ben ik 65, maar ben ik nog lang niet van plan om met pensioen te gaan!

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op