Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 0113 – 33 10 10

Nieuws

De laatste ontwikkelingen, updates en nieuws over TSA Safety Services BV

Ree gered uit bassin

Op maandag 8 juli werd een security officer gevraagd om te gaan kijken bij een bassin op industriegebied Chemelot in Geleen. Er zou een ree in zitten, die er niet zelfstandig uit kon komen. Hierop is de tankautospuit van brandweer Chemelot samen met de OvD (Officier van dienst) ter plaatse gegaan. Zij hebben tevergeefs geprobeerd om de ree eruit te halen. Omdat er extra mensen nodig waren om de ree te vangen, is een complete eerste blusploeg gevraagd om te helpen bij het vangen van de ree.

Samen hebben zij met behulp van brandslangen en een net geprobeerd om de ree te vangen door hem in een hoek te drijven. Dit werd al gauw een tijdrovende klus, omdat de ree in paniek door het bassin op en neer bleef rennen. Er stond op dat moment niet veel water in het bassin.

Omdat het idee met de brandslangen niet echt lukte, besloten onze veiligheidsfunctionarissen om waadpakken aan te doen en met twee man het water in te gaan, om de ree in het nauw te drijven. Maar nog voor zij dit idee konden uitvoeren, had de ree zich in een dieper gedeelte vastgelopen. Vervolgens hebben zij samen met een steigerbouwer de ree in een positie gezet, zodat deze er eindelijk uit getild kon worden. Na veel til en trek werk hebben zij de ree op het droge gekregen en het dier zo uit het bassin gehaald. Er is daarna nog gekeken of het beestje in orde was en er zijn natuurlijk een paar foto`s gemaakt. Vervolgens is de ree vrijgelaten in een ander gedeelte van het tankerpark. Eind goed al goed!

Dennis Hager (TSA/ S2N) Bedrijfsbrandweer Chemelot